Nueva Manteca

 

De status van Nueva Manteca is in de wereld van de latin-jazz onomstreden. De groep brengt een synergie tot stand tussen Cubaanse muziek en jazzmuziek. De muziek van Nueva Manteca getuigt van inventiviteit, creativiteit en overtuigende muzikale ‘willpower’.

Nueva Manteca is opgericht in 1983.  De eigen arrangementen en composities zijn vooral van de hand van pianist en bandleider Jan Laurens Hartong.  In 1990 kreeg de groep internationale erkenning en werd door de  journalist Roul Rico, van het toonaangevende blad Latin Beat al geprezen als zijnde “Europe’s finest in Latin Jazz”. Het is met grote regelmaat terug te vinden in de Top 10 van de Amerikaanse Latin Radio Charts en is een begrip onder latin kenners over de gehele wereld.

MAIN PERFORMANCES 
Dit all star orkest heeft in de nationale en internationale theaters, clubs en festivals een niet weg te denken plaats weten te veroveren. Het hoogtepunt kwam toen Nueva Manteca een uitnodiging kreeg om op te treden bij de 2004 Puerto Rico Heineken Jazz Fest waar de band beschouwd werd als de “Europese ambassadeur van Latin Jazz”. De groep heeft onder andere gespeeld op:
Londen Salsa Festival 1986 . KLM Jazz Festival 1994 Curaçao, Toronto Jazz Festival 1995 , Montreal Jazzfestival,  Tour USA 1996 – San Jose, Oakland,  Trinidad 1996 – Port of Spain. Tour Israël 1997-Tel Aviv, Haifa,  North Sea Jazz 1990/2004, Ollin Kan festival 2008 – Tlalpan (Mexico), Colombia 2008 – Bogota, Medellin, Cali, Canada, USA, Finland, Dutch Caribean, Israël, England, Denmark, Germany, Trinidad & Tobago.

Nueva Manteca - 0049

NUEVA MANTECA “MEETS THE LEGENDS”
Nueva Manteca heeft getourd met een groot aantal internationale sterren van de Latin scene, onder andere: Giovanni Hidalgo, Armando Peraza, Orestes Vilato, Dave Valentine, Paquito d’Rivera, Arturo Sandoval, Luis Conte, Bobby Sanabria, Nicky Marrero, Ralph Irizarry en Claudio Roditi.

 

LINE-UP
Oscar Cordero – trompet
Ben van den Dungen – sax
Marc Bischoff – piano
Samuel Ruiz – bas
Nils Fischer – percussie
Liber Torriente – drums

DISCOGRAFIE
Varadero Blues (Timeless)
Afrodisia (Timeless)
Bluesongo (EMI)
Porgy & Bess (EMI)
In concert at Nick Vollebregt’s Café (Wereldomroep)
Let’s Face The Music And Dance (Blue Note)
Afro Cuban Sanctus (EMI)
Night People (EMI)
Congo Square (Munich Records)
A Latin Tribute to West Side Story (Munich Records)

NIEUW

Nueva Manteca – Crime ( JWA Records)
De nieuwe live opgenomen cd Crime van Nueva Manteca is uit!
Verleden jaar werd het concert van het programma ”Crime’ in Theater De Kloostertuin in Woerden live opgenomen. Van dit concert is ook een dvd gemaakt.

Download

NIEUW
Nueva Manteca LIVE (JWA Records)

25YEARS-FRONT